Πτώση κερδών Bayer 32% στο α’ τρίμηνο

Μείωση κερδών 32% ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η Bayer σε σχέση με τα αποτελέσματα του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, τα οποία είχαν διογκωθεί από τις πωλήσεις της επιχείρησης εντομοκτόνων και μονάδων ακίνητης περιουσίας.

Πτώση κερδών Bayer 32% στο α’ τρίμηνο
Μείωση κερδών 32% ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η Bayer σε σχέση με τα αποτελέσματα του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, που τα οποία είχαν διογκωθεί από τις πωλήσεις της επιχείρησης εντομοκτόνων και μονάδων ακίνητης περιουσίας.

Τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 400 εκατ. ευρώ ή 55 σεντς ανά μετοχή έναντι 586 εκατ. ευρώ ή 80 σεντς ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη της τάξης των 372 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η δεύτερη σε μέγεθος βιομηχανία φαρμάκων και χημικών της Γερμανίας έχει προγραμματίσει να πωλήσει λιγότερο κερδοφόρες μονάδες χημικών στις αρχές του επόμενου χρόνου για να επικεντρωθεί στα πλαστικά, την υγιεινή και τα αγροτικά χημικά προϊόντα, που έχουν καλύτερα περιθώρια κέρδους.

Η εταιρία προσβλέπει σε αύξηση των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων φέτος, παρά την προβλεπόμενη μείωση των πωλήσεων, καθώς προχωρά σε περιστολή του κόστους κατά 900 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v