Στάση αναμονής στις ευρωαγορές πριν την ΕΚΤ

Σε περιορισμένη κλίμακα κινούνται οι ευρωαγορές, εν αναμονή των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας. Ανοδος πετρελαϊκών μετοχών, στήριξη στις τράπεζες από BNP Paribas.

Σε περιορισμένη κλίμακα κινούνται οι ευρωαγορές, εν αναμονή των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο δείκτης FTSE παραμένει αμετάβλητος στις 4.569 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,48% στις 4.002 μονάδες και ο CAC 0,34% στις 3.716 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στον πετρελαϊκό κλάδο καθώς η τιμή του ”μαύρου χρυσού” κινείται σε ρεκόρ 13 ετών, ενώ ενδιαφέρον για τις τράπεζες εμπνέουν τα νέα καλά αποτελέσματα από τον ευρωπαϊκό κλάδο, από την BNP Paribas.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια της ευρωζώνης σταθερά στο 2% κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις επιτάχυνσης της οικονομίας στους ”12”.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται, αντιθέτως, να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες προκειμένου να προλάβει ανάπτυξη των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς επιταχύνεται η οικονομία και η άνοδος στις τιμές των σπιτιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v