Νέα αύξηση γερμανικών εξαγωγών τον Μάρτιο

Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν για τέταρτο στους πέντε τελευταίους μήνες τον Μάρτιο, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης από Ασία και ΗΠΑ αλλά και την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν 16,6%.

Νέα αύξηση γερμανικών εξαγωγών τον Μάρτιο
Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν για τέταρτο στους πέντε τελευταίους μήνες τον Μάρτιο, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης από Ασία και ΗΠΑ αλλά και την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι πωλήσεις στις αγορές του εξωτερικού, προσαρμοσμένες σε εποχικές διακυμάνσεις, αυξήθηκαν 0,8% έναντι του Φεβρουαρίου, όταν είχαν υποχωρήσει 2,6%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας. Οι οικονομολόγοι περίμεναν, βάση σφυγμομέτρησης του πρακτορείου Bloomberg, αύξηση 1,1%.

Έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 16,6%. Οι κορυφαίοι οικονομολόγοι των έξι μεγάλων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας εκτιμούν ότι οι γερμανικές εξαγωγές θα αυξηθούν φέτος κατά 2,4%.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας, εμφάνισε εν τω μεταξύ πλεόνασμα 11,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, έναντι πλεονάσματος 5,0 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v