Deutsche Bank:Ισως και σήμερα απόφαση για Postbank

Σύμφωνα με πηγές, η Deutsche Bank ενδέχεται να αποφασίσει σήμερα εάν θα διεκδικήσει την Postbank, διπλασιάζοντας τους πελάτες της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας στην λιανική τραπεζική αγορά και δίνοντας έναυσμα για γενικότερη ενοποίηση του ευρωπαϊκού κλάδου.

Deutsche Bank:Ισως και σήμερα απόφαση για Postbank
Σύμφωνα με πηγές, η Deutsche Bank ενδέχεται να αποφασίσει σήμερα εάν θα διεκδικήσει την Postbank, σε μια κίνηση που θα διπλασιάσει τους πελάτες της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας στην λιανική τραπεζική αγορά.

Εάν η Deutsche Bank εξαγοράσει την Postbank οι πελάτες της στην λιανική αγορά θα αυξηθούν αυτόματα κατά 11,5 εκατομμύρια, μέσα από τα 9.000 ταμιευτήρια που διαθέτει η μητρική της Postbank, Deutsche Post.

Η ταχυδρομική υπηρεσία της Γερμανίας αποτιμά την τραπεζική μονάδα της στις αρχικές δημόσιες εγγραφές που έχει προγραμματίσει στα 6 δισ. ευρώ.

Πολλοί τραπεζικοί παράγοντες, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Josef Ackermann, έχουν δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πιέζονται να συγχωνευθούν για να ανταγωνιστούν τους αμερικανικούς οίκους.

Ο ίδιος ο καγκελάριος Gerhard Schroeder την περασμένη εβδομάδα προέτρεψε τα γερμανικά ιδρύματα να ξεκινήσουν με σοβαρούς ρυθμούς την ενοποίηση του κλάδου φέτος, ώστε να δημιουργηθούν εταιρίες διεθνώς ανταγωνιστικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v