Ευχάριστη έκπληξη για το γαλλικό ΑΕΠ

Αφού έλαβε τα εύσημα για τις προοπτικές ανάκαμψης από τον ΟΟΣΑ χθες, η Γαλλία απόλαυσε νέα υποστήριξη από την ”ταχεία αναφορά” της Insee που έδειξε ότι το ΑΕΠ βελτιώθηκε 0,8% στο α’ τρίμηνο, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη για 0,5%.

Ευχάριστη έκπληξη για το γαλλικό ΑΕΠ
Αφού έλαβε τα εύσημα για τις προοπτικές ανάκαμψης από τον ΟΟΣΑ χθες, η Γαλλία απόλαυσε νέα υποστήριξη με την ”ταχεία αναφορά” της Insee που έδειξε ότι το ΑΕΠ της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης βελτιώθηκε 0,8% στο α’ τρίμηνο, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη 0,5% των ιδιωτών οικονομολόγων.

Η ”ταχεία αναφορά” της γαλλικής στατικής υπηρεσίας είναι ο σύντομος προάγγελος για την λεπτομερή δημοσιοποίηση των στοιχείων οικονομικής ανάπτυξης, που θα ακολουθήσει. Ο ρυθμός του 0,8% είναι ο ταχύτερος τριμηνιαίος σε δύο χρόνια.

Επιπλέον, σύμφωνα με διαφορετική έκθεση της Insee, το εμπορικό πλεόνασμα της Γαλλίας αυξήθηκε στο α’ τρίμηνο του έτους κατά 2,091 δισ. ευρώ, έναντι 59 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο 2003.

Κατά τον μήνα Μάρτιο, το πλεόνασμα στο γαλλικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 827 εκατ. ευρώ, έναντι 320 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Το μέγεθος είναι πολύ υψηλότερο από τα 100 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι ιδιώτες αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v