Ανάκαμψη στη Wall με οδηγό τον Nasdaq

Μετά από αρκετές συνεδρίασεις αρνητικού κλίματος, η αμερικανική αγορά, με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο, ανέκαμψε, με τους επενδυτές να βρίσκουν αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές που υπέστησαν απώλειες. Δυναμική ήταν η ανάκαμψη στην Ευρώπη, με ισχυρά κέρδη για DAX-CAC.

Μετά από αρκετές συνεδρίασεις αρνητικού κλίματος, η αμερικανική αγορά, με οδηγό τον τεχνολογικό κλάδο, ανέκαμψε, με τους επενδυτές να βρίσκουν αγοραστικό ενδιαφέρον στις μετοχές που υπέστησαν απώλειες.

Δυναμική ήταν η ανάκαμψη στην Ευρώπη, με ισχυρά κέρδη για DAX-CAC.

Αναλυτής της Wachovia Securities σχολιάζει ότι μετά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, της Παρασκευής και της Δευτέρας, η αγορά θα πρέπει να πάρει μια ανακούφιση.

Παράλληλα, στέλεχος της Merrill Lynch, αναφέρει ότι υπήρξαν κατακόρυφες απώλειες τόσο στην αγορά της Νέας Υόρκης όσο και στις διεθνείς, στοιχείο που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την πραγματική αιτία, καθώς τα επιτόκια, που φερόταν ως ο πιο πιθανός λόγος, δεν δικαιολογεί την αντίστοιχη πτωτική κίνηση των διεθνών αγορών.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η μετοχή της Cisco Systems, καθώς μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου χρήσης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 15 πέρυσι. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 2%.

Παράλληλα, η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Walt Disney, σε buy από neutral. H Disney αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη της τάξης των 21 σεντς ανά μετοχή έναντι 11 σεντς πέρυσι. Η μετοχή της κινήθηκε υψηλότερα κατά 4%.

Κέρδη της τάξης του 4% κατέγραψε η Intel, ενώ και η Sun Microsystems σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 3%.

Στα 6 δολάρια διαμορφώθηκε η Εθνική με άνοδο 7,72%, κατά 3,53% υποχώρησε ο ΟΤΕ στα 6,56 δολάρια, ενώ πτώση 0,53% κατέγραψε η 3Ε στα 25,73 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10019,47 μονάδες με άνοδο 0,29%, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,86% στις 1931,35 μονάδες, ενώ άνοδο κατά 0,77% κατέγραψε ο S&P στις 1095,49 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4454,7 μονάδες με άνοδο 1,35%, κέρδη 1,72% κατέγραψε ο DAX στις 3849,84 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 1,49% στις 3606,41 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v