Με την υπογραφή της Wall η ανάκαμψη στην Ευρώπη

Ανοδικά ξεκίνησαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, με τον Nasdaq να καταγράφει υψηλά κέρδη. Αντίστοιχα θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ανοδικά ξεκίνησαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, με τον Nasdaq να καταγράφει υψηλά κέρδη.

Αντίστοιχα θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Αναλυτής της Wachovia Securities σχολιάζει ότι μετά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, της Παρασκευής και της Δευτέρας, η αγορά θα πρέπει να πάρει μια ανακούφιση.

Παράλληλα, στέλεχος της Merrill Lynch, αναφέρει ότι υπήρξαν κατακόρυφες απώλειες τόσο στην αγορά της Νέας Υόρκης όσο και στις διεθνείς, στοιχείο που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με την πραγματική αιτία, καθώς τα επιτόκια, που φερόταν ως ο πιο πιθανός λόγος, δεν δικαιολογεί την αντίστοιχη πτωτική κίνηση των διεθνών αγορών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Cisco Systems, καθώς μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου χρήσης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 15 πέρυσι.

Παράλληλα, η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Walt Disney, σε buy από neutral. H Disney αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τριμήνου μετά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη της τάξης των 21 σεντς ανά μετοχή έναντι 11 σεντς πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10012,79 μονάδες με άνοδο 0,23%, ο Nasdaq ενισχύεται 0,82% στις 1911,26 μονάδες, ενώ άνοδο κατά 0,23% καταγράφει ο S&P στις 1089,61 μονάδες.

Ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,99% στις 4438,9 μονάδες, περί το 1,38% ενισχύεται ο DAX στις 3836,81 μονάδες, κατά 1,28% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 3598,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v