Τους φόβους για αύξηση επιτοκίων πληρώνει η Wall

Απώλειες καταγράφει ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης η αμερικανική αγορά, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων και το υψηλό ενεργειακό κόστος. Υψηλές είναι και οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, το αρνητικό σκηνικό επαναλαμβάνεται στην αμερικανική αγορά, ύστερα από ανίστοιχα πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες τόσο για την αύξηση των επιτοκίων όσο και για τις υψηλές πετρελαϊκές τιμές.

Ωστόσο, η τιμή του μαύρου χρυσού φαίνεται να υποχωρεί ελαφρώς από τα υψηλά επίπεδα, καθώς ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναϊμι, κάλεσε τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή, στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης στο Άμστερνταμ.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συμφωνίες, αυτή τη φορά στον τραπεζικό κλάδο, με την SunTrustBanks να ανακοινώνει την εξαγορά της National Commerce Financial, έναντι του ποσού των 6,98 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, η Citigroup ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια του β΄ τριμήνου αναμένεται να αναλάβει έκτακτες χρεώσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διευθετήσει την αντιδικία με την WorldCom.

Κέρδη καταγράφει η Applied Materials, ύστερα από την αναβάθμισή της σε overweight από neutral, στην οποία προχώρησε η JP Morgan Securities.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,88% στις 10028,41 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,96% στις 1899,48 μονάδες, και ο S&P υποχωρεί 0,67% στις 1091,31 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 1,71% στις 4421,5 μονάδες, απώλειες 2,25% καταγράφει ο DAX στις 3807,96 μονάδες, και πτώση 1,87% σημειώνει ο CAC 40 στις 3585,04 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v