Δυναμική πορεία Deutsche Boerse και στο α’ τρίμηνο

Συνεχίστηκε η δυναμική πορεία της διαχειρίστριας εταιρίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, Deutsche Boerse, και στο α΄τρίμηνο 2004, κυρίως χάρη στις μονάδες XETRA και Clearstream.

Δυναμική πορεία Deutsche Boerse και στο α’ τρίμηνο
Συνεχίστηκε η δυναμική πορεία της διαχειρίστριας εταιρίας του γερμανικού χρηματιστηρίου, Deutsche Boerse και στους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2004.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν στα 379,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,1% σε σχέση με τις πωλήσεις 350,5 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου 2003. Τα έσοδα από τραπεζικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 18,6 εκατ. ευρώ υποχωρώντας κατά 30%.

Με τα λειτουργικά έξοδα να διατηρούνται στα επίπεδα του α’ τριμήνου 2003 πλην των δαπανών προσωπικού που αυξήθηκαν κατά 9%, το λειτουργικό κέρδος του Deutsche Boerse ενισχύθηκε κατά 5,3% φτάνοντας τα 132,8 εκατ. ευρώ από 126,1 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο 2003.

Βασικές προωθητικές δυνάμεις αυτή τη φορά ήταν οι μονάδες του XETRA και του Clearstream καθώς η μεν πρώτη αύξησε το λειτουργικό της κέρδος στα 33,8 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ η δεύτερη αύξησε το λειτουργικό της κέρδος κατά 24% στα 31,1 εκατ.ευρώ.

Αντιθέτως η έως τώρα βασική μονάδα ανάπτυξης του Deutsche Boerse, που δεν είναι άλλη από τη μονάδα παραγώγων Eurex, κατέγραψε λειτουργικό κέρδος μειωμένο κατά 15% στα 53,5 εκατ. ευρώ εξαιτίας κυρίως αυξημένων εξόδων λειτουργικής ενσωμάτωσης της νέας υπομονάδας Eurex US. Παρά ταύτα το Eurex εξακολούθησε να κατέχει το υψηλότερο μερίδιο στη διαμόρφωση του συνολικού λειτουργικού αποτελέσματος του Deutsche Boerse με ποσοστό άνω του 40%.

Στο επίπεδο του τελικού αποτελέσματος η καταγραφή καθαρών κερδών στο α’ τρίμηνο 2004 της τάξης των 76,9 εκατ.ευρώ, ενισχυμένων κατά 10.2% σε σχέση με τα κέρδη 69,8 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου 2003 οφειλόταν ως ένα βαθμό στη μείωση του πραγματικού φορολογικού συντελεστή κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 42% επί των προ φόρων κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v