Ικανοποίησαν πλήρως τα αποτελέσματα Commerzbanκ

Τα καθαρά κέρδη της Commerzbank εκτινάχθηκαν στα 254εκατ. δολάρια στη διάρκεια του α’ τριμήνου 2004, έναντι 3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, σε μια επίδοση που είναι και η υψηλότερη τριμηνιαία μετά το φθινόπωρο του 2000.

Ικανοποίησαν πλήρως τα αποτελέσματα Commerzbanκ
H Commerzbank ανακοίνωσε επισήμως τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2004 τα οποία ήταν δεόντως θετικά, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και ο αντίκτυπος ήταν μάλλον μικρός, καθώς η γερμανική τράπεζα είχε προϊδεάσει τους επενδυτές για τις θετικές της επιδόσεις με δημοσιοποίηση προκαταρκτικών στοιχείων ήδη από το τέλος του Απριλίου τα οποία δεν διέφεραν με τα επίσημα.

Βάσει των επισήμων στοιχείων τα καθαρά έσοδα της τράπεζας μετά τον υπολογισμό προβλέψεων για επισφαλή δάνεια ανήλθαν στα 480 εκατ. ευρώ, 6% υψηλότερα από τα 453 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου 2003.

Σημαντικότερη ήταν η ανάπτυξη κατά 14,8% των εσόδων από προμήθειες στα 597 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των εσόδων από χρηματιστηριακές συναλλαγές τα οποία διαμορφώθηκαν στη διάρκεια του α’ τριμήνου 2004 στα 314 εκατ. ευρώ, 35,9% υψηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα 231 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Η συνολική αύξηση των λειτουργικών εσόδων της Commerzbank κατά 13,9% στη διάρκεια του α’ τριμήνου 2004 σε συνδυασμό με μείωση των λειτουργικών της δαπανών κατά 6,4%, σε ετήσια βάση, για την ίδια περίοδο είχε ως αποτέλεσμα το λειτουργικό κέρδος να εκτοξευθεί στα 435 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 152,9% σε σχέση με τα 172 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί ως λειτουργικά κέρδη στο α’ τρίμηνο 2003.

Η διαφορά διογκώθηκε υπέρ του α’ τριμήνου 2004 στο επίπεδο των κερδών προ φόρων καθώς τα 415 εκατ. ευρώ του φετινού πρώτου τριμήνου εμφανίζονται υπερπολλαπλάσια σε σχέση με τα κέρδη προ φόρων 38 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου 2003, τα οποία ωστόσο είχαν επιβαρυνθεί και από έκτακτες αναδιαρθρωτικές δαπάνες 104 εκατ. ευρώ.



Ο πρόεδρος του δ.σ. της Commerzbank, Klaus-Peter Muller, σχολίασε ότι η εκτίναξη της κερδοφορίας της τράπεζας στη διάρκεια του α’ τριμήνου 2004 όπου το τελικό αποτέλεσμα ήταν το υψηλότερο από το φθινόπωρο του 2000, επιβεβαιώνει την τάση ανάκαμψης που έχει καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο αλλά το παραδοσιακά θετικό πρώτο τρίμηνο δεν θα πρέπει να δημιουργεί συμπερασματικά υπεραισιόδοξες προβλέψεις για ολόκληρο το έτος.

Παρά την εγκράτεια στις προβλέψεις της, η διοίκηση της Commerzbank έχει πάντως την πεποίθηση ότι η ανάληψη των σωστών μέτρων για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του γερμανικού τραπεζικού ομίλου θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα και στη συνέχεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v