Δυναμικό comeback στη Wall

Αφού άγγιξαν νέα χαμηλά έτους, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά κινήθηκαν υψηλότερα, με ένα δυναμικό comeback που επιτεύχθηκε κυρίως κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, και έφερε σε θετικό πρόσημο τον Dow και στον περιορισμό των απωλειών για τον Nasdaq. Με πτώση έκλεισε η Ευρώπη.

Αφού άγγιξαν νέα χαμηλά έτους, οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά αποφάσισαν κινήθηκαν υψηλότερα, με ένα δυναμικό comeback που επιτεύχθηκε κυρίως κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, και έφερε σε θετικό πρόσημο τον Dow και στον περιορισμό των απωλειών για τον Nasdaq. Με πτώση έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, από την έναρξη ήδη της συνεδρίασης επικράτησε πτωτικό κλίμα, ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων για το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, που εκτινάχθηκε το Μάρτιο στο επίπεδο ρεκόρ των 46 δισ. δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο στα 43 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, μετά από την καταγραφή νέων χαμηλών έτων, οι επενδυτές βρήκαν αγοραστικές ευκαιρίες, κυρίως σε μετοχές blue chips.

Η μετοχή της Altria υποχώρησε κατά 7,5%, ύστερα από απόφαση του Εφετείου της Φλόριντα, σύμφωνα με την οποία θα επανεξεταζόταν προηγούμενη απόφαση που απήλλασσε εταιρίες της καπνοβιομηχανίας από πρόστιμα 145 δισ. δολαρίων.

Κατά 3,5% υποχώρησε και η μετοχή της Cisco Systems, παρά τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Ο αναλυτής της Bear Sterns, James Yang, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των αποθεμάτων κατά 20% σε τριμηνιαία βάση, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατακόρυφης μείωσης του ποσοστού, εάν η ζήτηση επιβραδυνθεί.

Η Lehman Brothers αναβάθμισε τη σύστασή της για την International Paper σε equal weight από underweight, με τις μετοχές της εταιρίας να διαμορφώνονται υψηλότερα.

Απώλειες κοντά στο 3% κατέγραψαν οι μετοχές των Intel, Applied Materials και Dell.

Η Εθνική έκλεισε με άνοδο 1,97% στα 6,20 δολάρια, κέρδη 1,52% στα 26,12 δολάρια κατέγραψε η 3Ε, ενώ ο ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 6,54 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10045,16 μονάδες με άνοδο 0,26%, πτώση 0,30% κατέγραψε ο Nasdaq στις 1925,59 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε άνοδο 0,17% στις 1097,26 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4412,5 μονάδες με πτώση 0,95%, κατά 1,91% χαμηλότερα έκλεισε ο DAX στις 3776,24 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,17% στις 3564,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v