Τεχνική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Τεχνική ανάκαμψη εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά τη χθεσινή βύθιση στα χαμηλότερα έτους, καθώς τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχωρούν ελαφρώς και οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν υπολογίσιμη άνοδο.

Τεχνική ανάκαμψη εμφανίζουν οι ευρωαγορές μετά τη χθεσινή βύθιση στα χαμηλότερα έτους, καθώς τα συμβόλαια του πετρελαίου σημειώνουν ελαφρά υποχώρηση και οι ασιατικές μετοχές σημείωσαν αισθητή βελτίωση σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Air France μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών κερδών α’ τριμήνου, ενώ ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της Celltech, που θα εξαγοραστεί από την UCB.

Ο δείκτης DAX ανακάμπτει κατά 0,74% και κινείται στις 3.782 μονάδες. Ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,23% στις 4.413 μονάδες και ο CAC στο Παρίσιο 0,3% στις 3.563 μονάδες.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου σημειώνουν πτώση μετά την εκτίναξη σε επίπεδα ρεκόρ επί τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις, η οποία προκάλεσε μαζική έξοδο επενδυτών από τις διεθνείς αγορές, καθώς επικρατούν φόβοι ότι η αύξηση του κόστους ενέργειας θα διακυβεύσει την οικονομική ανάκαμψη και την επιχειρηματική κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v