Κάθετη βύθιση στις ευρωαγορές

Ακολουθώντας την πτώση της Wall Street την Παρασκευή και την κάθετη βύθιση στην Ασία στο ξεκίνημα της εβδομάδας, οι ευρωαγορές κινούνται σε πορεία κάθετης πτώσης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ακατάπαυστα και αυξάνονται οι φόβοι για άμεση αύξηση των επιτοκίων στις μεγάλες οικονομίες.

Ακολουθώντας την πτώση της Wall Street την Παρασκευή και την κάθετη βύθιση στην Ασία στο ξεκίνημα της εβδομάδας, οι ευρωαγορές κινούνται σε πορεία κάθετης πτώσης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ακατάπαυστα και αυξάνονται οι φόβοι για άμεση αύξηση των επιτοκίων στις μεγάλες οικονομίες προκειμένου να αποτραπούν οι πληθωριστικές πιέσεις από την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων.

Η δολοφονία του επικεφαλής του ιρακινού συμβουλίου στη Βαγδάτη επιτείνει τις πιέσεις στα χρηματιστήρια, καθώς οδήγησε σε νέα εκτίναξη τις τιμές του πετρελαίου και ασκεί έντονες πιέσεις στο δολάριο.

Ο δείκτης DAX εμφανίζει απώλειες 2,10% και κινείται στις 3.723 μονάδες και σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση θα κινηθεί στην κλίμακα των 3.710-3.780 σήμερα, με αρχικό επίπεδο στήριξης στις 3.730 μονάδες. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,21% στις 5.388 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 1,74% στις 3.540 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει ο ασφαλιστικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση της Swiss Re ότι η ”επικείμενη αξία” της, που είναι μια εκτίμηση για τα μελλοντικά εισοδήματα από τις επιχειρήσεις ασφαλειών ζωής και τις επενδύσεις, υποχώρησε, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος αντασφάλισης μετέφερε κεφάλαια στις επιχειρήσεις ασφάλισης ακίνητης περιουσίας και ατυχημάτων.

Κάθετα πτωτική πορεία διατηρούν οι τομείς με έντονη κατανάλωση ενέργειας και πετρελαϊκών προϊόντων, όπως τα χημικά και οι αεροπορικές μεταφορές, αλλά και οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εξαιτίας της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός ”τσιμπάει” στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v