Δεν σηκώνουν κεφάλι οι ευρωαγορές

Παρά τα πολλά ευοίωνα επιχειρηματικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα- ρεκόρ δεν αφήνει περιθώρια ανάκαμψης στις ευρωαγορές, καθώς επιτείνονται οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ δεν αφήνει περιθώρια ανάκαμψης στις ευρωαγορές, οι οποίες κινούνται και σήμερα με πτωτικές τάσεις, καθώς επιτείνονται οι ανησυχίες για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις που έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων.

Παρά τα πολλά ευοίωνα επιχειρηματικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, οι προσπάθειες ανάκαμψης των χρηματιστηρίων δεν βρίσκουν διέξοδο, καθώς μια σειρά ενεργοβόρων κλάδων, όπως τα φάρμακα και οι αεροπορικές εταιρίες, ασκούν έντονες πιέσεις, ενώ η προοπτική αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων επιβαρύνει τη γενική επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,15% στις 4.447 μονάδες και ο CAC 0,25% στις 3.605 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφανίζει οριακές απώλειες 0,08% στις 3.821 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v