”Καλπάζει” το πετρέλαιο, σε ρεκόρ 21 ετών

Ανοδική πορεία διατηρεί στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας το πετρέλαιο, που έχει μέχρι στιγμής εκτιναχθεί κατά 27% υψηλότερα από την αρχή του έτους, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών στην οικονομική ανάκαμψη και τα επιχειρηματικά κέρδη σε όλο τον πλανήτη. Στα 41,65 δολ. το ΝΥΜΕΧ, σε ρεκόρ 21 ετών.

Ανοδική πορεία διατηρεί και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας το πετρέλαιο, που έχει εκτιναχθεί 27% μέχρι στιγμής στο έτος, προκαλώντας έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών ενέργειας στην οικονομική ανάκαμψη και τα επιχειρηματικά κέρδη σε όλο τον πλανήτη.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το ΝΥΜΕΧ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία έφτασαν στο ιστορικό ρεκόρ των 41,64 δολαρίων, με άνοδο 26 σεντς από το κλείσιμο της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη, στα 41,38 δολάρια.

Στο Λονδίνο το brent εκτινάχθηκε στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας στα 38,4 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά τον Πόλεμο στον Κόλπο του 1990.

Η εκτίναξη των τιμών οφείλεται στη διαρκή ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τα περιορισμένα αποθέματα που υπάρχουν στις ΗΠΑ λίγο πριν από το ξεκίνημα των θερινών διακοπών, που είναι περίοδος αιχμής της κατανάλωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v