Στα 40 δολ. ο ”μαύρος χρυσός” στη Ν. Υόρκη

Στα υψηλά επίπεδα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες διατηρείται το αργό πετρέλαιο, μια ανάσα από τα 40 δολ. παρά τις διαβεβαιώσεις του Alan Greenspan για μείωση. Πτωτικά κινείται ο ”αμυντικός” χρυσός.

Στα 39,5 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται σήμερα το αργό πετρέλαιο στην αγορά Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, στα 39,95 δολ. το βαρέλι, διαμορφώνονται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) για παράδοση τον Ιούνιο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες, ότι τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ δεν ανταποκρίνονται στην ισχυρή εποχιακή ζήτηση.

Τις έντονες ενεργειακές ανησυχίες που πυροδοτούνται και από το ασταθές πολιτικό περιβάλλον στη Μέση Ανατολή προσπάθησε να διασκεδάσει το μεσημέρι ο Alan Greenspan, αναφέροντας πως οι τιμές των εμπορευμάτων θα μειωθούν λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Στο Λονδίνο, η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 37,2 δολ. το βαρέλι, ενώ τα futures Ιουνίου καταδεικνύουν σταθεροποιητικές προσδοκίες, διαμορφωνόμενα στα 37 δολ. το βαρέλι.

Πτωτικά κινούνται τα futures του χρυσού, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο ελκυστικό ως μέθοδος προστασίας έναντι των επενδύσεων που αποτιμούνται σε δολάρια. Τα συμβόλαια χρυσού για παράδοση τον Ιούνιο, διαμορφώθηκαν κατά 1,1% χαμηλότερα, στα 389,40 δολ. την ουγκιά στην αγορά Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v