Πάνω από τα 38 δολ. το πετρέλαιο στη Ν.Υόρκη

Πάνω από τα 38 δολάρια το βαρέλι παραμένει το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, που προκάλεσαν το θάνατο πέντε Δυτικών εργαζομένων. Πάνω από τα 35 δολάρια και το Brent στο Λονδίνο.

Σε επίπεδα ρεκόρ παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι εκρήξεις βίας στη Μέση Ανατολή επιτείνουν τις ανησυχίες για τη ροή του προϊόντος στις διεθνείς αγορές.

Στη Νέα Υόρκη το ελαφρύ αργό παραμένει πάνω από τα 38 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 12 σεντς μετά την εκτίναξη κατά 80 σεντς που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν ανακοινώθηκαν επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, που προκάλεσαν το θάνατο πέντε Δυτικών εργαζομένων.

Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν σήμερα στους πολίτες τους οι οποίοι εργάζονται στη Σ.Αραβία να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στο Λονδίνο το Brent εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2000, στα 35,25 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 77 σεντς από το κλείσιμο της Παρασκευής. Το Διεθνές Χρηματιστήριο Πετρελαίου στο Λονδίνο παρέμεινε χθες κλειστό λόγω αργίας.

Οι πετρελαϊκές αγορές παραμένουν εξαιρετικά νευρικές, καθώς κλιμακώνεται η βία στη Μέση Ανατολή, απειλώντας την προσφορά πετρελαίου από την περιοχή, η οποία προσφέρει το ένα τρίτο της διεθνούς παραγωγής, και καθώς τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v