Υψηλές απώλειες στις ευρωαγορές

Με κάθετη πτώση ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές, καθώς το πετρέλαιο εκτινάχθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ και το δολάριο επανέκτησε πτωτική πορεία έναντι του ευρώ, μετά τις εκρήξεις σε αμερικανικές τράπεζες στην Τουρκία και την δολοφονία του επικεφαλής της προσωρινής ιρακινής κυβέρνησης. Στο 2% οι απώλειες στην Ευρώπη.

Με κάθετη πτώση ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές, καθώς το πετρέλαιο εκτινάχθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ και το δολάριο επανέκτησε πτωτική πορεία έναντι του ευρώ, μετά τις εκρήξεις σε αμερικανικές τράπεζες στην Τουρκία και την δολοφονία του επικεφαλής της προσωρινής ιρακινής κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές επανέφεραν τους τρομο-φόβους στις αγορές και οδήγησαν σε βύθιση τις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ με σημαντικές απώλειες προοιωνίζουν τα futures ότι θα ανοίξει και η Wall Street.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 1,45% στις 4.377 μονάδες, ενώ ο DAX βυθίζεται 1,89% στις 3.728 μονάδες, με επόμενο επίπεδο στήριξης κατά τους αναλυτές τις 3.700 μονάδες. Ο CAC υποχωρεί 1,95% υπό το βάρος κυρίως τεχνολογικών μετοχών, μετά την βύθιση του αμερικανικού Nasdaq την Παρασκευή.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη εμφανίζει ο αεροπορικός κλάδος, που υφίσταται μείωση των κερδών όσο ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων.

Στην Ινδία ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου βυθίστηκε μέχρι 17% με αποτέλεσμα προσωρινή διακοπή των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας, που περιλαμβάνει σοσιαλιστικά κόμματα, θα ανατρέψει τις προηγούμενες πολιτικές, οι οποίες πυροδότησαν την ταχύτερη ανάπτυξη σε 15 χρόνια.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκη και 26 από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones υποχωρούν στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v