Bubba:Φόβοι για υπερβολικό έλλειμμα και το 2005

Η Γερμανία ενδέχεται να υπερβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 4η χρονιά το 2005, καθώς οι φορολογικές περικοπές θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό που είναι ήδη ”στα όρια” εξαιτίας της μείωσης των φορο-εσόδων και της αύξησης των ασφαλιστικών δαπανών.

Bubba:Φόβοι για υπερβολικό έλλειμμα και το 2005
Η Γερμανία ενδέχεται να υπερβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέταρτη χρονιά το 2005, καθώς οι φορολογικές περικοπές θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό που είναι ήδη ”στα όρια” εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών εσόδων και της αύξησης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δαπανών.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Hans Eichel, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο καταπατήσει και τον επόμενο χρόνο η χώρα τα όρια της Ε.Ε. για το έλλειμμα επί του ΑΕΠ. Προέβλεψε ότι τα φορολογικά έσοδα το 2005 θα είναι μειωμένα κατά 15 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο και δήλωσε ότι θα είναι ”πολύ δύσκολο” να διατηρηθεί το έλλειμμα εντός του ορίου του 3% επί του ΑΕΠ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, προβλέπει τώρα στο μηνιαίο δελτίο της ότι ”υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος”. Η Bundesbank εκτιμά ότι το φετινό έλλειμμα ίσως παραμείνει στα περσινά επίπεδα, στο 3,9% του ΑΕΠ, παραπάνω δηλαδή από την εκτίμηση του 3,25% που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v