Βόμβες στην Τουρκία πριν την επίσκεψη Τόνι Μπλερ

Στόχος βομβιστικών επιθέσεων έγιναν υποκαταστήματα της τράπεζας HSBC στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, χθες το βράδυ, παραμονές της επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στην Τουρκία. Δεν υπήρξαν θύματα.

Βόμβες στην Τουρκία πριν την επίσκεψη Τόνι Μπλερ
Στόχος βομβιστικών επιθέσεων έγιναν υποκαταστήματα της τράπεζας HSBC στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, χθες το βράδυ, παραμονές της επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στην Τουρκία.

Δύο βόμβες εξερράγησαν σε δύο διαφορετικά καταστήματα της HSBC στην Κων/πολη, στις 10:20 τοπική ώρα, ενώ μια τρίτη πιο αργά το βράδυ έξω από υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Άγκυρα. Δεν υπήρξαν θύματα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τόνι Μπλερ στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο κρατών για τη διοργάνωση τακτικών διμερών συνόδων κορυφής, μετά τις επιθέσεις που είχαν γίνει στις 15 και 20 Νοεμβρίου στην Κωσταντινούπολη εναντίον δύο συναγωγών, των κεντρικών γραφείων της ίδιας τράπεζας και του βρετανικού προξενείου και οι οποίες είχαν αφήσει 62 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί το ευρωπαϊκό όραμα της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v