Νέα στρατηγική συμμαχία ΒΤ-Vodafone

Τη δημιουργία μιας νέας σημαντικής συμμαχίας με την British Telecom που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες και των δύο φορέων ανακοίνωσε η βρετανική Vodafone. Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν στο έργο ”σύγκλιση σταθερής-κινητήςτηλεφωνίας” της ΒΤ.

Νέα στρατηγική συμμαχία ΒΤ-Vodafone
Τη δημιουργία μιας νέας σημαντικής συμμαχίας με την British Telecom που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους πελάτες και των δύο φορέων ανακοίνωσε η βρετανική Vodafone.

Η Vodafone επελέγη από τον βρετανικό φορέα ΒΤ για την προσφορά βασικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, όπως φωνητικές κλήσεις και μεταφορά δεδομένων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Vodafone θα καταστεί ο συνέταιρος από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας στην επιχείρηση σύγκλισης σταθερής-κινητής (fixed mobile convergence-FMC) της ΒΤ. Το πρώτο προϊόν αυτής της επιχείρησης θα είναι το BluePhone της ΒΤ.

Το Bluephone είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο σύγκλισης, με το οποίο οι πελάτες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μία μόνο συσκευή για να επικοινωνούν μέσα από διαφορετικά δίκτυα.

Στην περίπτωση που ο πελάτης βρίσκεται εντός της ζώνης πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο της ΒΤ, θα συνδέεται μέσω του δικτύου. Εφόσον βρίσκεται εκτός ζώνης, θα συνδέεται αυτόματα με τον ψηφιακό εταίρο της ΒΤ στα δίκτυα GSM ή 3G.

Επίσης, η Vodafone θα προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στα δίκτυα της ΒΤ σε εσωτερικό και εξωτερικό, μέσω συμφωνίας για το Mobile Virtual Network Operator.

Η συμφωνία έχει πενταετή διάρκεια και επεκτείνει περαιτέρω την, στενή ήδη, σχέση συνεργασίας των δύο οργανισμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone UK, Bill Morrow, δήλωσε σχολιάζοντας την ανακοίνωση ότι ”η συμφωνία έχει μεγάλα πλεονεκτήματα και για τους δύο οργανισμούς. Από την θέση του συνεταίρου στην στρατηγική σύγκλισης της ΒΤ, η Vodafone θα μπορέσει να μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των δικτύων και υπηρεσιών της, δημιουργώντας παράλληλα επιπλέον έσοδα από νέες πηγές.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v