Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα σε Ευρώπη - Futures Wall

Η έντονη μεταβλητότητα μοιάζει να είναι το βασικό χαρακτηριστικό των αγορών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με Ευρώπη και futures στη Wall Street να παραμένουν στο "κόκκινο" εν αναμονή και της Fed.

Η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό στη σημερινή συνεδρίαση των διεθνών αγορών, με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να βρίσκεται σε κλοιό πιέσεων, μετά και την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 4,8%. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Bank of England δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι "πολύ εύκολα" μπορεί να "ανέβει" έως και το 5%.

Η παραπάνω δυσοίωνη πρόβλεψη, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη "αποσυμπίεση" του χρηματοοικονομικού κλάδου, οδηγεί τον FTSE 100 σε πτώση 3,33%. Διαθέσεις "λιγότερο άγριες" μοιάζουν να έχουν οι επενδυτές στη γερμανική και στη γαλλική αγορά, με τον DAX να υποχωρεί 2,04%, ενώ ο CAC 40 αποδυναμώνεται 2,12%. Η έντονη μεταβλητότητα είναι περισσότερο εμφανής στον DAX, ο οποίος είχε "μαζέψει" τις απώλειές του έως και το 0,64%.

Πτωτική στροφή και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, όπου ο Dow Jones υποχωρεί 0,86%, ο S&P 500 αποδυναμώνεται 1,25%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,42%.

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής συνεδρίασης θα ανακοινωθούν επίσης ο δείκτης τιμών καταναλωτή Αυγούστου, ο δείκτης ΝΑΗΒ Σεπτεμβρίου για την αγορά ακινήτων και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ABC/Wash. Post.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v