Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών - Πτώση futures Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους βασικούς δείκτες να διατηρούνται στη θετική περιοχή, ενώ πτωτικά κινούνται τα futures στη Wall Street, εν αναμονή και εξελίξεων στη Lehman Brothers.

Χάνουν τα αρχικά, αρκούντως ισχυρά, κέρδη οι ευρωπαϊκές αγορές, παραμένοντας πάντως στη "θετική" περιοχή, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή και των εξελίξεων στη Lehman Brothers, καθώς θεωρείται πιθανή η εξαγορά της από ανταγωνιστικό όμιλο εντός του σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, πτωτική κίνηση χαρακτηρίζει τις προθεσμιακές αγορές της Wall Street, καθώς η μεταβλητότητα εμφανίζεται, για μία ακόμη συνεδρίαση, ως η βασική πρωταγωνίστρια, με τους traders να διατηρούν συγκρατημένη στάση απέναντι στις μετοχές.

Έχοντας κινηθεί στο 1% - 14% στην πρωινή συνεδρίαση, οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες διαμορφώνονται με άνοδο 0,93% για τον δείκτη FTSE στις 5.380 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,29% στις 6.229 μονάδες και ο CAC 0,82% στις 4.305 μονάδες.

Η ρωσική αγορά, που έχει υποστεί από τα μεγαλύτερα πλήγματα μεταξύ των διεθνών χρηματιστηρίων στο τρέχον τρίμηνο, ανακάμπτει θεαματικά 4% στις 1.350 μονάδες του δείκτη RTS. Χθες, ο ρωσικός δείκτης διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών, κάτω από τις 1.300 μονάδες, εξαιτίας κυρίως τραπεζικών πιέσεων.

Η ρωσική αγορά μοιάζει να ανακάμπτει μετά τη συντονισμένη παρέμβαση -έστω και φραστική- τόσο του υπουργού Οικονομικών της χώρας, κ. Αλεξέι Κουντρίν, όσο και του Προέδρου της κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι το Κρεμλίνο δεν θα διαστάσει να στηρίξει χρηματιστήριο αλλά και τραπεζικό κλάδο.

Η Societe Generale κερδίζει 3,5%, η UBS 2,8% και η Credit Suisse 2,3%, ενώ νωρίτερα η ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial απoκόμισε κέρδη 4,3%.

Η Postbank ενισχύθηκε έως 3,8% κατόπιν της προσφοράς για εξαγορά της από τη Santander.

Η BHP Billiton αντιδρά με ράλι 5,2% στην ανατίμηση των τιμών χαλκού στο Λονδίνο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η Rio Tinto ενισχύεται 4,1%.

Η Sacyr Vallehermoso εκτινάσσεται 9,6% κατόπιν της ανακοίνωσης ότι μελετά την πώληση μεριδίου 20% που κατέχει στη Repsol.

Πτωτική κίνηση για τον Dow Jones, ο οποίος υποχωρεί 0,23%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, με τις απώλειές τους να διαμορφώνονται σε πσοστά 0,29% και 0,28% αντίστοιχα. 

Στο μακροοικονομικό πεδίο θα ανακοινωθούν τα κρίσιμα μεγέθη για τον δείκτη τιμών παραγωγού Αυγούστου, καθώς και στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Αυγούστου και ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v