Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες ρυθμίσεις για τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας θα επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας για τις μεγάλες τράπεζες της χώρας στο τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Νέες ρυθμίσεις για τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας θα επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας για τις μεγάλες τράπεζες της χώρας στο τελευταίο τρίμηνο του 2008, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ελβετικής Federal Banking Commission (EBK), η οποία σχεδιάζει τις ρυθμίσεις.

Τα νέα μέτρα θα επιβληθούν σε τραπεζικούς κολοσσούς όπως η UBS και η Credit Suisse, για να διασφαλίσουν ότι η Ελβετία, της οποίας η οικονομία εξαρτάται ιδιαίτερα από τον τραπεζικό κλάδο, παραμένει προφυλαγμένη από μελλοντικές χρηματοοικονομικές κρίσεις.

Παλαιότερα, η ΕΒΚ είχε δηλώσει ότι οι ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο και θα επιβληθούν άμεσα.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι "οι συζητήσεις με τις τράπεζες συνεχίζονται και οι αποφάσεις πιθανότατα θα ληφθούν προς το τέλος του έτους"

Αθροιστικά, οι συνολικές υποχρεώσεις των δύο μεγάλων ελβετικών τραπεζών αντιστοιχούν σε επτά φορές το ΑΕΠ της χώρας, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στέλεχος της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v