Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών με τη Lehman στο προσκήνιο

Οι φόβοι για τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης επιστρέφουν στα διεθνή χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την «καμπάνα» για την Lehman η οποία κατακρημνίστηκε ως 45% χθες στη Wall.

Οι φόβοι για τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης επιστρέφουν στα διεθνή χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν την «καμπάνα» για την Lehman Brothers, που κατακρημνίστηκε χθες 45% στην Wall Street.

Οι δυσμενείς ειδήσεις κι από άλλα μέτωπα, όπως την ανακοίνωση αιφνίδιας συρρίκνωσης στο βρετανικό ΑΕΠ, συντηρούν τις πιέσεις και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,86% στις 5.369 μονάδες, ο DAX 0,71% στις 6.189 μονάδες και ο CAC 0,45% στις 4.273 μονάδες.

Η μετοχή της Barclays υποχωρεί 2,8% και της UBS 2,6%.

Πιέσεις επικρατούν και στον αεροπορικό κλάδο κατόπιν της ανόδου των τιμών του πετρελαίου κατά 1 δολάριο και ο τίτλος της British Airways διολισθαίνει 2,4%.

Νωρίτερα στην Ασία τα χρηματιστήρια έκλεισαν σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας. Εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου, αναπτύχθηκαν έντονες πιέσεις και στις μετοχές πετρελαϊκών, μεταλλευτικών και ναυτιλιακών ομίλων, μετά την υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε 0,7% και ο Nikkei στο Τόκιο, που άνοιξε με πτώση 1%, περιόρισε τελικώς τις απώλειες στο 0,22%.

Η συνεδρίαση στην Wall Street εκτυλίχθηκε στον «κλοιό» της Lehman Brothers και ο Dow Jones έκλεισε τελικώς με πτώση 2,43%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,64% και ο S&P 3,41%.

Η είδηση που καθόρισε την συνεδρίαση ήταν ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Κορέας ανακοίνωσαν τη λήξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Korea Development Bank και της Lehman Brothers.

Πάντως σήμερα φημολογείται ότι η KDB επιμένει στην διεκδίκησή της, αλλά ζητά την εξαγορά όλης της επενδυτικής τράπεζας προς 6 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v