Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούν τις ανοδικές τάσεις οι ευρωαγορές

Έπειτα από μια αρχική παύση προς αναζήτηση κατεύθυνσης κατόπιν του χθεσινού "ράλι", οι ευρωπαϊκοί δείκτες ανακτούν ανοδικές τάσεις με "οδηγό" την πτώση των τιμών πετρελαίου.

Έπειτα από μια αρχική παύση προς αναζήτηση κατεύθυνσης κατόπιν του χθεσινού "ράλι", οι ευρωπαϊκοί δείκτες ανακτούν ανοδικές τάσεις και διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE, που "έχασε" στο μεγαλύτερο τμήμα της εντυπωσιακής χθεσινής συνεδρίασης εξαιτίας διακοπής λόγω τεχνικού προβλήματος, διαμορφώνεται 1,15% υψηλότερα στις 5.508 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,78% στις 6.312 μονάδες και ο CAC 0,77% στις 4.386 μονάδες.

Τη σημερινή άνοδο "οδηγεί" η πτώση των τιμών του πετρελαίου, που δίνει ώθηση στις επιχειρήσεις οι οποίες εξαρτώνται από τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και στους ενεργοβόρους κλάδους.

Η Ryanair κερδίζει 2,3% και η British Airways 1,7%. Η Daimler ενισχύεται 0,7%.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια θεωρήθηκε ότι το ράλι της Δευτέρας, μετά το σχέδιο διάσωσης των Freddie Mac και Fannie Mae, ήταν υπερβολικό, και οι πιέσεις επέστρεψαν με δριμύτητα, κυρίως στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού έκλεισε 2,4% χαμηλότερα, κατόπιν της ανόδου 3,9% της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ στο Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 1,91%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με άνοδο 2,6% για τον Dow Jones και 2% για τον S&P 500, ενώ χθες στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE αποκόμισε κέρδη σχεδόν 4% και ο DAX 30 σημείωσε άνοδο 2,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v