Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών και futures Wall

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, λόγω φόβων μείωσης της εταιρικής κερδοφορίας, με το βλέμμα στραμμένο στις αποφάσεις ΕΚΤ και ΒοΕ για τα επιτόκια. Ηπια πτώση futures Wall.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω φόβων μείωσης της εταιρικής κερδοφορίας εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης. Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο κατόπιν της δυσοίωνης έκθεσης της Citigroup για τις ισπανικές τράπεζες. Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street.

Οι διαθέσεις είναι επιφυλακτικές, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Bank of England για τα επιτόκια. Τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να κρατήσουν σταθερό κόστος δανεισμού, στο 4,25% για το επιτόκιο του ευρώ και το 5% για την στερλίνας.

Ο δείκτης FTSE αντιδρά με άνοδο 0,4% μετά την χθεσινή διολίσθηση κατά 2% και πλέον, εξαιτίας κυρίως των εμπορευμάτων. Ο δείκτης DAX υποχωρεί το μεσημέρι 1,21% στις 6.391 μονάδες κατόπιν σταθεροποιητικών τάσεων στην πρωινή συνεδρίαση. Ο CAC υποχωρεί 0,72% στις 4.414 μονάδες.

Εντονες είναι οι πιέσεις στους κλάδους ταξιδίων και λιανικών πωλήσεων. Η Ryanair υποχωρεί 2,1%, η TUI 2,8% και η Carrefour 1,7%.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της γαλλικής τράπεζας Natixis (+6%), κατόπιν ανακοίνωσης για πώληση μετοχών με έκπτωση 61% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.

Η TNT αντιδρά ανοδικά στην σύσταση της Morgan Stanley για αγορά των μετοχών της.

Στον αντίποδα, η Citigroup συνέστησε πώληση των μετοχών της Banco Espanol de Credito, καθώς θεωρεί ότι θα εκδηλωθούν πολλά ακόμη πλήγματα στις ισπανικές τράπεζες. Η μετοχή της Banesto υποχωρεί 1,8%.

Η Unilever ενισχύεται 6,3% κατόπιν αλλαγών στην διοικητική ηγεσία του ομίλου όπου διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος ο επικεφαλής της Nestle ο κ. Paul Polman..

Η διολίσθηση των επιχειρήσεων εμπορευμάτων και ναυτιλίας ώθησε σε χαμηλότερα επίπεδα τις ασιατικές αγορές επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1%.

Στην αμερικανική συνεδρίαση, θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για την παραγωγικότητα β’ τριμήνου, ο δείκτης ISM υπηρεσιών και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v