Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telefonica: Επένδυση 1,1 δισ.€ στην China Netcom

Η ισπανική Telefonica θα διαθέσει έως 1,1 δισ. ευρώ για να αυξήσει το μερίδιό της στην China Netcom Group και να αξιοποιήσει την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

Telefonica: Επένδυση 1,1 δισ.€ στην China Netcom
Η Telefonica, δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση τηλεφωνίας της Ευρώπης, θα διαθέσει έως 1,1 δισ. ευρώ για να αυξήσει το μερίδιό της στην China Netcom Group και να αξιοποιήσει την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

Η Telefonica θα αγοράσει προς 368 εκατ. ευρώ το 2,7% της China Netcom , η οποία στη συνέχεια θα συγχωνευθεί με την China Unicom, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση από το Μαδρίτη. Στη συνέχεια, θα εξαγοράσει το 3,03% του ενοποιημένου ομίλου.

Όταν ολοκληρωθεί το deal, η Telefonica θα κατέχει το 5,5% της China Unicom-China Netcom, και θα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής της επιχείρησης. Σήμερα η Telefonica κατέχει ήδη το 5% της China Netcom.

Εχοντας επενδύσει πάνω από 83 δισ. ευρώ στη Λατινική Αμερική από το 1990, η ισπανική εταιρία προσβλέπει τώρα σε ανάπτυξη της Κίνας, όπου υπάρχουν συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι αντιστοιχούν στον πληθυσμό των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v