Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος ευρωαγορών και futures Wall

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνουν οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures της Wall Street, χάρη στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών κατά 8 δολάρια, μετά το σχετικά «ανώδυνο» πέρασμα του τυφώνα Γκουστάβ στις ΗΠΑ.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές της Wall Street, ανακουφισμένες με τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου κατά 8 δολάρια, μετά το σχετικά «ανώδυνο» πέρασμα του τυφώνα Γκουστάβ στις ΗΠΑ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι ενεργοβόροι κλάδοι και οι επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου δημιουργεί συνθήκες υποχώρησης του πληθωρισμού.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,41% στις 5.626 μονάδες, ο DAX 1,45% στις 6.515 μονάδες και ο CAC 1,19% στις 4.525 μονάδες.

Στη Βρετανία, στήριξη προσφέρει η προσμονή πακέτου έκτακτων δαπανών από την κυβέρνηση για υποστήριξη της αγοράς ακινήτων, αλλά οι βασικοί δείκτες κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς, εξαιτίας των δεικτοβαρών ενεργειακών επιχειρήσεων.

Η British Airways ενισχύεται 5,4% και η GlaxoSmithKline ενισχύεται 1,3%, ενώ η αλυσίδα λιανικής της Γερμανίας Metro κερδίζει 2,3%.

Πιέσεις συνεχίζει να δέχεται η μετοχή της Commerzbank (-3%), που χθες διολίσθησε 10% κατόπιν της συμφωνίας εξαγοράς της Dresdner, καθώς η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της σε «πώληση» από «διακράτηση».

Η UBS υποβάθμισε τη σύσταση για τη Volvo AB (-2,4%), ενώ στον αντίποδα η Morgan Stanley αναβάθμισε την Bulgari (+3,5%).

Ανοδικό άνοιγμα πλησίον του +0,8% προοιωνίζονται και οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street κατόπιν της αργίας της Δευτέρας στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθεί ο δείκτης ISM βιομηχανίας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v