Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών μετά τα "ράλι"

Χωρίς σαφή κατεύθυνση κινούνται οι ευρωαγορές, μετά τα «ράλι» που ακολούθησαν την ισχυρή αναβάθμιση του αμερικανικού ΑΕΠ και την πτώση του πετρελαίου. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αποτελέσματα μεγάλων εταιριών.

Ανοδική εικόνα διατηρούν οι ευρωαγορές μετά τα «ράλι» τιμών που ακολούθησαν την ισχυρή αναβάθμιση του αμερικανικού ΑΕΠ β΄τρίμηνο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απεκόμισαν χθες εύρωστα κέρδη και στη συνέχεια στα χρηματιστήρια Wall Street και Ασίας σημείωσαν «ράλι» τιμών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,07% στις 5.597 μονάδες, ο DAX 0,11% στις 6.413 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,18% στις 4.469 μονάδες.

Τα αποτελέσματα των μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου ή εξαμήνου, της Carrefour, της PPR και της Bouygues ήταν καλύτερα των αναμενόμενων και ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών των επιχειρήσεων.

Η Carrefour ενισχύεται 5,1% και η PPR 3,8%, ενώ η Bouygues ενισχύεται 1,8%.

Πιέσεις ασκούν στον τεχνολογικό κλάδο οι δυσοίωνες προβλέψεις της Dell για περαιτέρω επιβράδυνση των τεχνολογικών εταιριών στις επιχειρήσεις διεθνώς. Ο τίτλος του αμερικανικού κολοσσού υποχωρεί 10% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης.

Θετικά αντιδρά και η μετοχή της Elan στην αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με «ράλι» τιμών, μετά τη δεύτερη καταμέτρηση του ΑΕΠ β’ τριμήνου, στο 3,3%, σχεδόν διπλάσια από την πρώτη καταμέτρηση που έδειχνε 1,9%.

Τα μεγέθη διασκέδασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για οικονομική επιβράδυνση και ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,85%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,22% και ο S&P 1,48%.

Οι ασιατικές αγορές απεκόμισαν τα υψηλότερα κέρδη τεσσάρων μηνών, καθώς τα μεγέθη από τις ΗΠΑ τόνωσαν τις προοπτικές των εξαγωγέων της περιφέρειας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 2%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v