Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες πιέσεις σε Λονδίνο–Αντίδραση futures Wall

Πτωτική εικόνα, με έντονες πιέσεις στον FTSE 100, παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά πάντως οι απώλειες περιορίζονται προς το μεσημέρι, καθώς τα futures προοιωνίζονται για ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα της Wall Street.

Πτωτική εικόνα, με έντονες πιέσεις στο λονδρέζικο FTSE, παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης.
Οι πιέσεις περιορίζονται πάντως το μεσημέρι, καθώς οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανάκαμψη στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, με αντίδραση στις χθεσινές βαθιές απώλειες και ώθηση από την περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 113 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης FTSE, που δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας στη βρετανική αγορά, αφομοιώνει και τις χθεσινές απώλειες των διεθνών αγορών και υποχώρησε έως 2,2%, ενώ αυτή την ώρα διολισθαίνει 1,9% στις 5.399 μονάδες. Η γαλλική τράπεζα Societe Generale εκτιμά ότι η βρετανική οικονομία πιθανόν να διολισθήσει σε «ήπια ύφεση» κατά το τρέχον τρίμηνο.

Η πτώση επιταχύνθηκε και στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές το πρωί, μετά την ανακοίνωση κάθετης διολίσθησης του βαρυσήμαντου δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία. Ο δείκτης διολίσθησε στις 94,8 μονάδες τον Αύγουστο από 97,5 μονάδες τον Ιούλιο.

Το μεσημέρι πάντως οι απώλειες περιορίζονται και ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,2% στις 6.284 μονάδες, ενώ ο CAC 0,74% στις 4.323 μονάδες.

Η μετοχή της UBS, της ευρωπαϊκής τράπεζας που έχει υποστεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από το subprime, σημειώνει πτώση 1,8%. Οι ζημίες εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης ξεπερνούν πλέον τα 500 δισ. δολάρια για τον διεθνή χρηματοοικονομικό κλάδο.

Αισθητές είναι οι πιέσεις και στις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τις καταναλωτικές δαπάνες. Η L'Oreal υποχωρεί 1,6%.

Οι αναλυτές, βάσει έρευνας του Bloomberg, εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιριών του δείκτη Stoxx 600 θα μειωθούν 2% στο 2008.

Στις συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο δημοσίευμα των πρακτικών της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας στις αρχές Αυγούστου.

Επίσης, θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις πωλήσεις νέων οικιών Ιουλίου, καθώς και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v