Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων με αργία στο Λονδίνο

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές και στις προθεσμιακές αγορές της Wall Street, μετά τα «ράλι» της Παρασκευής. Η αργία στο Λονδίνο συμβάλλει στο περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στις προθεσμιακές αγορές της Wall Street, μετά τα «ράλι» της Παρασκευής. Συμβάλλει στους χαμηλούς τόνους η αργία στο Λονδίνο.

Σημαντικές παραμένουν οι πιέσεις στις τράπεζες, κατόπιν της ανακοίνωσης της Κεντρικής Τράπεζας της Δανίας ότι υποχρεώνεται να εξαγοράσει τη Roskilde Bank επειδή δεν βρήκε αγοραστές για τον οίκο.

Η μετοχή της Credit Agricole υποχωρεί 1,8% και η Fortis 1,2%.

Αισθητή είναι η πτώση και στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς η κερδοφορία των κατασκευαστικών επιχειρήσεων είναι από τις πλέον ευαίσθητες στον οικονομικό κύκλο.

Ο τίτλος της Bouygues διολισθαίνει 2,1%.

Η Allianz ενισχύεται 1,2% καθώς διαφαίνεται συμφωνία για την πώληση του βραχίονα Dresdner Bank στην Commerzbank.

Η αγορά του Λονδίνου παραμένει κλειστή λόγω τραπεζικής αργίας. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,23% στις 6.327 μονάδες, ενώ ο CAC 0,65% στις 4.372 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με διορθωτικές διαθέσεις μετά το «ράλι» της Παρασκευής. Θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις μεταπωλήσεις οικιών Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v