Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αλλαγές στις δημοπρασίες money-market

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν στις δημοπρασίες στην αγορά χρήματος (money-market) μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Yves Mersch.

ΕΚΤ: Αλλαγές στις δημοπρασίες money-market
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν τις δημοπρασίες στην αγορά χρήματος (money-market) μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο καταχρήσεων από μέρους χρηματοοικονομικών οίκων, ανακοίνωσε ο Yves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις στις οποίες ενέχεται κίνδυνος «τζόγου» στο σύστημα. Το διοικητικό συμβούλιο συζητά το όλο σύστημα και έχει συμφωνήσει να γίνει ένα συγκεκριμένο επίπεδο φιλτραρίσματος στις υπάρχουσες ρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Mersch.

Η ΕΚΤ φοβάται ότι οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις των δημοπρασιών και, προσπαθώντας να πωλήσουν χρεόγραφα τα οποία έχουν υποστεί ζημίες εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης, θα τα «φορτώσουν» στην ΕΚΤ και θα αποκτήσουν υπερβολική εξάρτηση από τα κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v