Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές τάσεις ευρωαγορών -Αργία στο Σίτι

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα "ράλι" της προηγούμενης συνεδρίασης στον απόηχο καθησυχαστικών δηλώσεων B. Bernanke για τον πληθωρισμό. Κλειστό το Σίτι λόγω αργίας.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα "ράλι" της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τα σενάρια περί εξαγοράς της Lehman Brothers συνεχίζουν να προσφέρουν στήριξη στον τραπεζικό κλάδο.

Άνοδο σημειώνουν και οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, κατόπιν της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά 6 δολάρια. Στον αντίποδα, ο ενεργειακός κλάδος υποχωρεί εξαιτίας της μεγαλύτερης διολίσθησης των πετρελαϊκών τιμών σε τρία χρόνια.

Ανοδικά αντιδρά ο κλάδος λιανικών πωλήσεων, κατόπιν της ανακοίνωσης της Adidas ότι χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου οι πωλήσεις α΄ εξαμήνου αυξήθηκαν 60% στην Κίνα.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,22% στις 6.328 μονάδες και ο CAC 0,74% στις 4.367 μονάδες. Το Σίτι του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

Τα μεγαλύτερα κέρδη τεσσάρων εβδομάδων αποκόμισαν οι τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια και ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,6%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 1,9%.

Στην αμερικανική αγορά την Παρασκευή τα καθησυχαστικά σχόλια του κ. Ben Bernanke για τον πληθωρισμό, η διολίσθηση του πετρελαίου στα 114,5 δολάρια και τα σενάρια εξαγοράς της Lehman Brothers προκάλεσαν ράλι τιμών. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,73%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,44%.

Ο διοικητής της Federal Reserve δήλωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στις τιμές των εμπορευμάτων και στο δολάριο, σε συνδυασμό με την ήπια ανάπτυξη, θα οδηγήσουν σε μείωση του πληθωρισμού τόσο για το υπόλοιπο του 2008 όσο και το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v