Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση για ευρωαγορές – futures Wall

Διατηρείται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε θετική τροχιά κινούνται και τα futures της Wall Street, χάρη σε θετικά εταιρικά μεγέθη, όπως αυτά της HP, αλλά και στην ενίσχυση πετρελαϊκών και μεταλλευτικών τίτλων.

Διατηρείται η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε θετική τροχιά κινούνται και τα futures της Wall Street, χάρη σε θετικά εταιρικά μεγέθη, αλλά και ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Η Hewlett-Packard, με την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών γ΄τριμήνου καλύτερα των προβλέψεων ήταν η είδηση «ανάσα» που ανέμεναν οι επενδυτές, προκειμένου να υπάρξει έστω και μικρή ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους προς τις μετοχικές αξίας.

Παράλληλα η σταθεροποίηση πετρελαίου αλλά και η ανοδική πορεία στις τιμές πολυτίμων και βασικών μετάλλων, στηρίζουν τόσο τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους όσο και τις μετοχές εταιριών εκμετάλλευσης μεταλλείων και ορυχείων.

Ράλι, με κέρδη υψηλότερα του 5% για τους τίτλους των BHP Billiton και Rio Tinto, ενώ στο 2,1% διαμορφώνονται τα κέρδη για τη μετοχή της Hewlett-Packard, η οποία διαπραγματεύεται και στη βρετανική αγορά.

«Ως φαίνεται οι μετοχές μεταλλευτικών εταιριών θα επικρατήσουν στα χαρτοφυλάκια για κάποιο διάστημα. Άλλωστε η ζήτηση για πρώτες ύλες από τις αναδυόμενες αγορές δεν φαίνεται να υποχωρεί», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο Franz Wenzel, υποδιευθυντής στην Axa Investment Management με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 830 δισ. δολαρίων.

Στο 2% η άνοδος της STMicroelectronics, τόσο χάρη στην «ανάσα» από την HP, όσο και στην ανακοίνωση νέου joint venture σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με τη σουηδική Ericsson.

Σε κερδοφόρα τροχιά και ο πετρελαϊκός κλάδος, με την BP να ενισχύεται 1,61% και την Total να κινείται κατά 3,1% υψηλότερα.

Στο 0,2% διαμορφώνονται τα κέρδη για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI World, ο οποίος στη συνεδρίαση της Τρίτης βρέθηκε σε χαμηλό δύο ετών, με τους έξι εκ των 10 κλαδικών δεικτών που τον απαρτίζουν να ακολουθούν πορεία ενίσχυσης.

Κέρδη 0,19% για τον DAX 30 ο οποίος αγγίζει τις 6.254,77 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,68% στις 5.356,80 μονάδες και τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνει κέρδη 0,496% στο επίπεδο των 4.354,11 μονάδων.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών – ελλείψει μακροοικονομικών ή εταιρικών ανακοινώσεων – να στρέφεται στη δημοσιοποίηση της πορείας των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15/8.

Άνοδος 0,32% για τον Dow Jones, κατά 0,27% υψηλότερα κινείται ο S&P 500, ενώ στο 0,39% διαμορφώνονται τα κέρδη για τον Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v