Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών στο απόηχο Wall-Ασίας

Το παράδειγμα Wall Street και Ασίας ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης επιστρέφουν με σφοδρότητα. Απώλειες 0,65.% για DAX

Το "παράδειγμα" Wall Street και Ασίας ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις επιπτώσεις – σε δεύτερο ή ακόμη και τρίτο επίπεδο – της πιστωτικής κρίσης επιστρέφουν με σφοδρότητα.

Την ίδια στιγμή τα μακροοικονομικά δεδομένα που ανακοινώνονται δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά, με τον πληθωρισμό παραγωγού στην Γερμανία να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο 27 ετών τον Ιούλιο.

Παράλληλα οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στη σημερινή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW, εκ νέου για τη Γερμανία, τον Αύγουστο, ενώ μείζονος σημασίας θεωρούνται και οι ανακοινώσεις για την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού αλλά και τις ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ.

Πτώση της τάξης του 0,65% για τον DAX, ο οποίος διαμορφώνεται στις 6370,56 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,18% στο επίπεδο των 5385,70 μονάδων. Σε ανάλογη πορεία και η γαλλική αγορά, όπου ο CAC 40 αποδυναμώνεται στις 438,58 μονάδες, με απώλειες της τάξης του 1,35%.

Στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei να αποδυναμώνεται πλησίον του 2,5%, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύθηκε οριακά στο 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v