Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόλυτη σταθεροποίηση ευρωαγορών-Futures Wall

Σχεδόν σε διαδικασία… ακινησίας βρίσκονται τόσο οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές όσο και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, μετά την υποχώρηση πετρελαίου από το επίπεδο των 115 δολαρίων που είχε αναρριχηθεί νωρίτερα. 

Απόλυτη σταθεροποίηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κατόρθωσαν σχεδόν, να μηδενίσουν τις αρχικές τους απώλειες, μετά την υποχώρηση πετρελαίου, το οποίο προσωρινά ξεπέρασε τα 115 δολάρια, λόγω τροπικής καταιγίδας που πλησιάζει το Μεξικό.

Η υποχώρηση πετρελαίου βελτίωσε την εικόνα κλάδων όπως των αερομεταφορών και αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίοι αρχικά είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις. Υπό πίεση και οι εξαγωγικοί όμιλοι, μετά την ανάκαμψη του ευρώ – κατά 0,3% - έναντι του δολαρίου.

Πτώση 1,3% για τη μετοχή της Infineon Technologies, ενώ πλησίον του 3,1% υποχωρεί η μετοχή της EADS. Στον αντίποδα σε ανοδική τροχιά κινούνται οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων μετά τα κέρδη-ρεκόρ για το έτος χρήσης που ανακοίνωσε η BHP Billiton (1,5%).
 Άνοδος 1,5% για Rio Tinto και 2,4% για Anglo American.

Σε σταθεροποιητική τροχιά η γερμανική αγορά, με τον DAX 30 να υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 6.440,15 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο Λονδίνο, όπου ο FTSE 100 αποδυναμώνεται 0,06% στις 5451,40 μονάδες.

Ελαφρά ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο της Γαλλίας, με τον δείκτη CAC 40 να ενισχύεται 0,04% στις 4455,26 μονάδες.

Θετικό άνοιγμα προοιωνίζουν τα προθεσμιακά συμβόλαια για τη Wall Street, ελλείψει και ανακοινώσεων είτε μακροοικονομικών στοιχείων είτε εταιρικών μεγεθών. Άνοδος 0,15% για τον Dow Jones, πλησίον του 0,23% για τον Nasdaq, ενώ κατά 0,16% υψηλότερα κινείται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v