Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών κατόπιν Wall και Ασίας

Υποχωρούν οι ευρωαγορές, κατόπιν της πτώσης σε Wall Street και Ασία, υπό το βάρος των αρνητικών macro στην Ιαπωνία, τραπεζικών απομειώσεων και δυσοίωνων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Υποχωρούν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατόπιν της πτώσης σε ΗΠΑ και Ασία, υπό το βάρος των αρνητικών macro στην Ιαπωνία και απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,69% στις 5.496 μονάδες, ο DAX 0,66% στις 6.542 μονάδες και ο CAC 0,7% στις 4.486 μονάδες.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς ανακοίνωσαν η γερμανική Hypo Real Estate (-3,1% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές) μείωση κερδών 95% στο τρίμηνο, η Zurich Financial μείωση 2,5% και η ING Groep (-1,4%) κατά 25%.

Η HBOS υποχωρεί 2,1% και η UBS 2,7%.

Απώλειες σημειώνει και ο μεταλλευτικός κλάδος, καθώς συνεχίζεται η διολίσθηση των τιμών πολυτίμων και βασικών μετάλλων, στο πλαίσιο της ανατίμησης του δολαρίου.

Η Telstra υποχωρεί 4% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης κερδών εξαμήνου 13%, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν.

Νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια τερμάτισαν στα χαμηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, εξαιτίας κυρίως της ανακοίνωσης διολίσθησης της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση κατά το ημερολογιακό β’ τρίμηνο. Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 2,2% στις 13.006 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες, με τον Standard & Poor's να κλείνει 1,2% χαμηλότερα, λόγω έντονων πιέσεων στον τραπεζικό κλάδο, εξαιτίας της προειδοποίησης της JPMorgan Chase για περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v