Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιότερες οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Περιορισμένες απώλειες εμφανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ αρνητικό είναι το πρόσημο στις προθεσμιακές αγορές της Wall.. Πιέσεις καταγράφονται στον τραπεζικό κλάδο και τα εμπορεύματα.

Πτωτική είναι η εικόνα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές καθώς και τις προθεσμιακές αγορές της Wall Street, με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και τα εμπορεύματα, κατόπιν της διολίσθησης των πολυτίμων μετάλλων σε bear market.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχωρεί 0,5% και, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg έχουν εξανεμιστεί από τις διεθνείς αγορές 12 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, καθώς οι απομειώσεις και ζημιές των τραπεζών πλησιάζουν τα 500 δισ. δολ. , απειλώντας την οικονομική ανάπτυξη και την εταιρική κερδοφορία.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,23% στις 5.529 μονάδες, ο DAX 0,3% στις 6.590 μονάδες και ο CAC 0,14% στις 4.531 μονάδες.

Οι πιέσεις επιμένουν στον τραπεζικό κλάδο, κατόπιν της ανακοίνωσης του τέταρτου τριμήνου ζημιών για την UBS (-2,8%) και της προειδοποίησης της JPMorgan για απομειώσεις τουλάχιστον 1,5 δισ. δολ. στο γ' τρίμηνο.

Η BHP υποχωρεί 1,6% και η Anglo American 2,5% κατόπιν της διολίσθησης χρυσού, αργύρου και πλατίνας επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση.

Η Citigroup υποβάθμισε σε «πώληση» τη μετοχή της Standard Chartered (-4,4%).

Η Goldman υποβάθμισε σε «πώληση» τη μετοχή της εταιρίας Henkel (-1,3%).

Η InterContinental Hotels Group υποχωρεί 0,75% κατόπιν ανακοίνωσης της μείωσης κερδών 21%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street, μετά την προειδοποίηση τής JPMorgan.

Θα ανακοινωθούν από το στατιστικό μέτωπο τα μεγέθη για το εμπορικό ισοζύγιο Ιουνίου, καθώς και στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Wash. Post.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v