Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις σε ευρωαγορές και Ασία

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές και τις ασιατικές συναλλαγές, κατόπιν της «βουτιάς» στην Wall εξαιτίας των AIG και Wal-Mart. Κινητικότητα στις τραπεζικές μετοχές, μετά τα μεγέθη της RBS.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές και τις ασιατικές συναλλαγές, κατόπιν της «βουτιάς» στην Wall εξαιτίας της AIG και της Wal-Mart.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,08% στις 5.467 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται ελαφρώς στις 6.549 μονάδες και ο CAC 0,11% στις 4.462 μονάδες.

Κινητικότητα επικρατεί στη μετοχή της Royal Bank of Scotland (+0,64%), που ανακοίνωσε τις πρώτες ζημίες σε 40 χρόνια, οι οποίες πάντως ήταν λιγότερες των αναμενόμενων.

Πιέσεις ασκεί στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο η υποβάθμιση της Vodafone Group (-2,4%%) από την Goldman Sachs σε «ουδέτερη» από «αγορά.»

Η Ryanair ενισχύεται 1,6% και η Air France-KLM 1,4%, καθώς η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να κινείται πτωτικά.

Η Barclays υποχωρεί 1,7% κατόπιν υποβάθμισης από την Merrill Lynch και η UBS υποχωρεί 2,5% καθώς διαφαίνεται ότι θα πληρώσει περισσότερα από τις Citigroup και Merrill Lynch για συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές για παράνομη πώληση χρεογράφων με δημοπρατούμενο επιτόκιο.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα, με πιέσεις από τους εξαγωγικούς κυρίως τίτλους, καθώς επαπειλείται ύφεση στην αμερικανική οικονομία, την μεγαλύτερη αγορά για τις ασιατικές εξαγωγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε 0,5% κλείνοντας την εβδομάδα με απώλειες 2,5%. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,33% στο κλείσιμο.

Οι δυσμενείς ανακοινώσεις εταιρικής κερδοφορίας από Wal-Mart και AIG συνέβαλαν στο αρνητικό κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς στη συνεδρίαση της Πέμπτης και ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,93%, ο Nasdaq 0,95% και ο S&P 1,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v