Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές-Αναμονή ΕΚΤ & ΒοΕ

Κατόπιν ήπια πτωτικού ανοίγματος λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων και της πτώσης στην Ασία, οι ευρωαγορές ανακάμπτουν με στήριξη από ενεργειακούς τίτλους και άλλα, ευοίωνα, αποτελέσματα όπως της Axa. Αναμένονται ΕΚΤ και ΒοΕ.

Κατόπιν ήπια πτωτικού ανοίγματος στον απόηχο απογοητευτικών αποτελεσμάτων (BNP, Allianz, AIG) και της πτώσης στην Ασία, οι ευρωαγορές ανακάμπτουν με στήριξη από ενεργειακούς τίτλους και άλλα, ευοίωνα, αποτελέσματα όπως της Axa. Αναμένονται ΕΚΤ και ΒοΕ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,32% στις 5.503 μονάδες, ο DAX 0,59% στις 6.600 μονάδες και ο CAC 0,9% στις 4.488 μονάδες.

Εντονες πιέσεις επικράτησαν το πρωί στον ασφαλιστικό κλάδο, κατόπιν της ανακοίνωσης της Allianz για μείωση κερδών τριμήνου 29% αλλά και των ογκωδών ζημιών 5,3 δισ. δολ. από την αμερικανική AIG.

Η μετοχή της Allianz υποχωρεί 3,6% και της AIG στις συναλλαγές στην Φρανκφούρτη διολισθαίνει 7,2%.

Η Dexia αντιδρά με πτώση 7,7% στην ανακοίνωση μείωσης καθαρών κερδών β΄τριμήνου κατά 32%. Η Nestle υποχωρεί 1,6%.

Στον αντίποδα παντως η Axa ενισχύεται 5,1% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 32% στο α΄εξάμηνο ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ωθεί υψηλότερα τις ενεργειακές μετοχές και η BP ενισχύεται 1,7% ενώ η Total 0,9%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερό στο 4,25% το επιτόκιο του ευρώ και η Τράπεζα της Αγγλίας αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της στερλίνας.

Οι ευρωαγορές ενισχύθηκαν χθες επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, χάρη σε θετικά εταιρικά κέρδη και, κυρίως, στην διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου.

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση και το αμερικανικό χρηματιστήριο, που έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων.

Αντιθέτως, ένα μπαράζ απογοητευτικών αποτελεσμάτων τραπεζών, αεροπορικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων ώθησε χαμηλότερα τις τιμές των μετοχών στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,3% ενώ ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v