Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις σε ευρωαγορές- futures Wall

Μικτή εικόνα με ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζουν ευρωαγορές και futures Wall Street, κατόπιν των εντυπωσιακών προηγούμενων «ράλι» που στηρίχθηκαν στην διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου.

Μικτή εικόνα με ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές στην Wall Street, κατόπιν των εντυπωσιακών προηγούμενων «ράλι» που στηρίχθηκαν στην διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,08% στις 5459 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,09% στις 6524 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,66% στις 4415.

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται ο χρηματοοικονομικός κλάδος, κατόπιν των αποτελεσμάτων της BNP Paribas (+5,5%) που δημιούργησαν την αίσθηση ότι η γαλλική τράπεζα δεν θα χρειαστεί αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Η Commerzbank αντιδρά επίσης με ισχυρή άνοδο (6,3%) στην ανακοίνωση της κερδοφορίας β΄τριμήνου.

Στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία παρέχει και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, με την προσφορά της μεταλλευτικής Xstrata για την Lonmin, που άνοιξε με εκτίναξη άνω του 20% στις πρωινές συναλλαγές.

Η Αnglo American κερδίζει 3,9% και η Vedanta 5,5%.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ευνοεί τους κλάδους αεροπορικών επιχειρήσεων και αυτοκινήτων.

Η Ryanair ενισχύεται 3% ενώ νωρίτερα η ιαπωνική Toyota κέρδισε 3,1%.

Αποτελέσματα κερδοφορίας β΄τριμήνου ανακοινώνουν στην αμερικανική αγορά οι εταιρίες American International Group, Freddie Mac, Qwest, Sprint Nextel και Time Warner..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v