Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Freddie Mac: Μεγάλες ζημίες επί 4ο τρίμηνο

Η Freddie Mac ανακοίνωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών και προειδοποίησε για περικοπή μερίσματος, καθώς σοβεί η κρίση στην αγορά ακινήτων

Freddie Mac: Μεγάλες ζημίες επί 4ο τρίμηνο
Η Freddie Mac, η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών και προειδοποίησε για περικοπή μερίσματος, καθώς σοβεί η κρίση στην αγορά ακινήτων στην αμερικανική ήπειρο.

Η εταιρία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 821 εκατ. δολ. ή 1,63 δολ. ανά μετοχή, έναντι 54 σεντς ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές. Το μέρισμα θα μειωθεί στα 5 σεντς από 25 σεντς, ανακοίνωσε ο οίκος.

Η μετοχή της Freddie Mac έχει διολισθήσει 76% φέτος στη Νέα Υόρκη, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι η εταιρία δεν διαθέτει αρκετά κεφάλαια ώστε να ξεπεράσει τις αδυναμίες αποπληρωμής δανείων ύψους 2,2 τρισ. δολ. για τα οποία έχει εγγυηθεί.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατάρτισε σχέδιο στήριξης τόσο της Freddie Mac όσο και της, μεγαλύτερης, Fannie Mae, η οποία είχε δεσμευτεί σε συγκέντρωση 5,5 δισ. δολ. με έκδοση μετοχών, αλλά η πώληση απέτυχε καθώς η μετοχή του οίκου διολισθαίνει κάθετα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v