Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για DAX με κέρδη 2,5%

Ανοδικές τάσεις, με στήριξη από την πτώση των τιμών πετρελαίου και τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη της SocGen, εμφανίζουν οι ευρωαγορές, με τον DAX να "επιδίδεται" σε ράλι, με άνοδο 2,5%.

Η υποχώρηση πετρελαίου, τα ιδιαίτερα θετικά εταιρικά μεγέθη, κορυφαίων ευρωπαϊκών ομίλων, οδηγούν ισχυρά ανοδικά τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η συνεδρίαση εξελίσσεται με κάποια νευρικότητα, καθώς το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως η Societe Generale, η Air France-KLM Group και η Swiss Reinsurance.

Η μετοχή της Societe Generale ενισχύεται 2,7% και της Air France 4,1%.

Στις λοιπές αντιδράσεις στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, η Adidas κερδίζει 4,6% και η Carlsberg 7,5%.

Στον αντίποδα η Swiss Reinsurance υποχωρεί 0,8%.

Κινητικότητα παρατηρείται και στη μετοχή της Barclays (+1,4%) , κατόπιν της πώλησης βραχίονα ασφαλειών ζωής στη Swiss Re.

Ο δείκτης FTSE, που παροδικά υποχώρησε υπό το βάρος των δεικτοβαρών ενεργειακών τίτλων, ενισχύεται 1,23% στις 5.384 μονάδες , ενώ ο DAX κερδίζει 2,5% στις 6.502 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 1,44% στις 4.340 μονάδες.

Νωρίτερα, οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές υποχώρησαν επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κάτω από την πίεση χρηματοοικονομικών οίκων και παραγωγών εμπορευμάτων, κατόπιν της διολίσθησης των τιμών χαλκού και πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,8%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με ελαφρά πτώση 0,14% στις 12.914,66 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες, κλείνοντας με απώλειες επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κατόπιν της μεγάλης αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο που ανακοινώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v