Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με "βαριά καρδιά" οι πρώτες συναλλαγές Αυγούστου

Υποχωρούν οι ευρωαγορές κατόπιν κάθετης πτώσης σε ΗΠΑ και Ασία, σε "βαρύ" κλίμα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, των macro και των προβλέψεων για την εξέλιξη της κρίσης.

Υποχωρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές κατόπιν κάθετης πτώσης σε ΗΠΑ και Ασία, καθώς οι επενδυτές εισπράττουν απογοητεύσεις από εταιρικά αποτελέσματα, όπως της BMW, και από μακροοικονομικά μεγέθη, όπως το χθεσινό ΑΕΠ των ΗΠΑ και πιθανόν και τα μεγέθη από την ανεργία στην αμερικανική αγορά σήμερα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,79% στις 5.369 μονάδες, ο DAX 0,67% στις 6.437 μονάδες και ο CAC 0,97% στις 4.349 μονάδες.

Η μετοχή της BMW αντιδρά με πτώση 10% στην ανακοίνωση μεγεθών και προβλέψεων. Η British Airways διολισθαίνει 3,6%.

Στον αντίποδα η Royal Ahold ενισχύεται 3,2% αντιδρώντας στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η HSBC υποχωρεί 1% και η Barclays 1,6%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε χθες τον τρίτο συνεχόμενο μήνα απωλειών, έχοντας διολισθήσει 22% φέτος.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν κάθετα χθες, όταν το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε τα μεγέθη για το ΑΕΠ, που έδειξαν συρρίκνωση στο δ΄ τρίμηνο. Οι απώλειες διευρύνθηκαν όταν ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης κ. Alan Greenspan δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα εισέλθουν σε ύφεση και οι αξίες των ακινήτων θα διολισθήσουν περαιτέρω.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 1,78%, ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% και ο S&P 1,31%.

Η απογοήτευση από την ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών (Sumitomo Mitsui Financial, NEC) αλλά και η επιστροφή των φόβων για την έκταση της κρίσης σε πραγματική οικονομία και αγορές ώθησαν σε κάθετη πτώση τις ασιατικές αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού διολίσθησε 1,9%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε 2,24% χαμηλότερα και ο CSI 300 στη Σαγκάη με πτώση 1,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v