Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών εν μέσω "βροχής" Q2

Σταθεροποίηση καταγράφουν οι ευρωαγορές, εν μέσω ανάκαμψης των τιμών πετρελαίου και «βροχής» από εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα.

Σταθεροποιητική εικόνα, κατόπιν της ισχυρής ανάκαμψης στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Η άνοδος του πετρελαίου περιορίζει τις διαθέσεις, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην «βροχή» των εταιρικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας που ανακοινώνονται σήμερα (Anglo American, Generali, AstraZeneca, ΒΑΤ, BskyB, Cap Gemini, Continental, Credit Agricole, Deutsche Bank, Deutsche Post, Enel, Eni, HBOS, Lafarge, Repsol, Shell,
Telefonica, Unilever.)

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,3% στις 5.404 μονάδες, ο DAX 0,21% στις 6.446 μονάδες και ο CAC 0,35% στις 4.385 μονάδες.

Η επιστροφή πετρελαίου σε ανοδική τροχιά προκάλεσε νευρικότητα στην Ασία και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με ελαφρά άνοδο 0,07% ενώ στον αντίποδα οι πιέσεις ήταν ισχυρές για την αγορά της Κίνας, όπου σημειώθηκε πτώση επί τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στην Wall Street σημειώθηκαν κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με τις τράπεζες να κλέβουν την παράσταση, ενώ θετικά επέδρασαν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 1,63%, ο Nasdaq 0,44% και ο S&P 1,67%, ενώ άνοδο κατέγραψαν χθες Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v