Πτώση σε ευρωαγορές -Στο πράσινο τα futures Wall

Σε θετικό έδαφος περνούν τα futures της αμερικανικής αγοράς, μετά τα αποτελέσματα της Verizon που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Διατηρούνται οι πιέσεις στις ευρωαγορές, με τον FTSE να υποχωρεί κατά 0,1% και τον DAX να χάνει 1%.

Υποχωρούν οι δείκτες στις ευρωαγορές, με πιέσεις στις τράπεζες και σε εταιρίες που ανακοινώνουν δυσμενή κερδοφορία (-16% η Ryanair).

Θετική εικόνα εμφανίζουν τα προθεσμιακά συμβόλαια των βασικών δεικτών στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Verizon.

Στην αμερικανική συνεδρίαση δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών, ενώ θα δημοσιοποιηθούν ακόμη τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της Kraft Foods.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν νωρίτερα σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, χάρη στη στήριξη από τις μεταλλευτικές κυρίως επιχειρήσεις, οι οποίες εξάλλου στήριξαν παροδικά στα "πράσινα" και τον λονδρέζικο δείκτη FTSE 100.

Το μεσημέρι ο FTSE υποχωρεί 0,10% στις 5.347 μονάδες, ο DAX 1,02% στις 6.371 μονάδες και ο CAC 0,93% στις 4.336 μονάδες.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος σημειώνει νέα αισθητή πτώση, κατόπιν της πρόβλεψης της Australia & New Zealand Banking Group (-11%) ότι θα υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση κερδών από το 1992, καθώς τα επισφαλή δάνεια εκτινάσσονται στα ύψη.

Η HBOS υποχωρεί 3,6%, η Deutsche Bank 1,5% και η Royal Bank of Scotland 1,7%. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου, η RBS θα εγκαταλείψει την πώληση του βραχίονα βρετανικών ασφαλειών εξαιτίας έλλειψης ενδιαφέροντος.

Η Ryanair το μεσημέρι υποχωρεί 16% έχοντας αντιδράσει με βύθιση έως 23% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και της προοπτικής να σημειώσει την πρώτη ζημιογόνο ετήσια χρήση από το 1997 που εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Η British Airways ακολουθεί με πτώση 4,6% και η Lufthansa με 1,7%.

Από το μέτωπο των υπόλοιπων αντιδράσεων σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, η TNT βυθίζεται 8%, η Deutsche Post υποχωρεί 1,3%, ενώ η Pearson κερδίζει 2,5%, κατόπιν της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Σημειώνεται ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει διολισθήσει 23% μέχρι στιγμής στο έτος.

Τα χρηματιστήρια και στις 23 ανεπτυγμένες αγορές που καλύπτει ο δείκτης MSCI World έχουν διολισθήσει, πλην του Καναδά, σε περιοχές bear market με πτώση 20% ή και παραπάνω από τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης και της αναρρίχησης του πληθωρισμού με τη διαμόρφωση των τιμών πετρελαίου και τροφίμων σε επίπεδα-ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v