Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν οι πιέσεις σε ευρωαγορές, Ασία, Wall

Αρνητική παραμένει η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά και την πτώση σε Wall και Ασία, καθώς βαθαίνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κρίσης στα εταιρικά κέρδη.

Αρνητική παραμένει η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά και την πτώση στη Wall και στην Ασία, καθώς βαθαίνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κρίσης στα εταιρικά κέρδη.

Τα δυσμενή μεγέθη για τις αγορές ακινήτων και εργασίας ώθησαν σε βαθιές απώλειες το αμερικανικό χρηματιστήριο χθες, με πρόσθετες πιέσεις από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εταιριών όπως η Washington Mutual και η Ford (-14%). O Dow Jones έκλεισε με απώλειες 2,43%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,97% και ο S&P 2,3%.

Οι ευρωαγορές σημείωσαν χθες πτώση πέριξ του 1,5%, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν σήμερα με τη μεγαλύτερη πτώση έξι εβδομάδων, κατόπιν της ανακοίνωσης νέων απομειώσεων από τη National Australia Bank και αποτελεσμάτων από τη Samsung Electronics που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,7% στις 5.326 μονάδες, ο DAX 0,8% στις 6.388 μονάδες και ο CAC 0,88% στις 4.309 μονάδες.

Έντονες είναι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά τη διολίσθηση σε ποσοστό 14% της National Australia Bank και τη μήνυση κατά της UBS από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, με κατηγορία απάτης σε πώληση χρεογράφων.

Η μετοχή της UBS διολισθαίνει 6,4%. Η Royal Bank of Scotland υποχωρεί 3,8%, η HBOS 3% και η Barclays 4,5%.

Τα δυσμενή αποτελέσματα και οι περικοπές θέσεων εργασίας της Infineon Technologies και η υποβάθμιση του στόχου 2008 από τη Saint-Gobain πιέζουν χαμηλότερα τους κλάδους τεχνολογίας και κατασκευών αντιστοίχως. Η Saint-Gobain υποχωρεί 3,2% και η Lagardere 1,9%.

Η Rentokil βυθίζεται 28% κατόπιν μείωσης του στόχου για τα ετήσια κέρδη.

Η Danone αντιδρά με άνοδο 2,9% στην ανακοίνωση για αύξηση κερδών α΄ εξαμήνου 5,7%, ενώ στον αντίποδα η PagesJaunes διολισθαίνει 7% κατόπιν της ανακοίνωσης μείωσης κερδών 14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v