Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών με τραπεζική στήριξη

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, με πιέσεις στους κλάδους εμπορευμάτων αλλά στήριξη από τις τράπεζες, κατόπιν των αποτελεσμάτων της Credit Suisse.

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές, με πιέσεις στους κλάδους εμπορευμάτων αλλά στήριξη από τις τράπεζες, κατόπιν των αποτελεσμάτων της Credit Suisse.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,8% στις 5.406 μονάδες, ενώ ο DAX 0,31% στις 6.515 μονάδες και ο CAC 0,4% στις 4.391 μονάδες.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδών β΄τριμήνου, με τις σημερινές ανακοινώσεις να περιλαμβάνουν τις εταιρίες Syngenta, Pernod Ricard, ABB, Deutsche Post, Thomson, BG Group, Credit Suisse Group, TeliaSonera, Continental.
 
Η Credit Suisse εκτινάχθηκε στο άνοιγμα 8%, ενώ ακολούθησαν με άνοδο 4,3% η UBS και 3,5% η Deutsche Bank.

Ευνοϊκά λειτουργεί για τους ενεργοβόρους κλάδους η πτώση των τιμών του πετρελαίου, αλλά οι εταιρίες ενέργειας και μεταλλευμάτων υποχωρούν εξαιτίας της πρόσφατης διόρθωσης των τιμών του «μαύρου χρυσού» και των περισσοτέρων εμπορευμάτων.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα σε 11 μήνες, καθώς η άνοδος του δολαρίου και η αποκλιμάκωση στις τιμές εμπορευμάτων ώθησαν σε κρίσιμους κλάδους, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,9% καταγράφοντας άνοδο 5,3% στην εβδομάδα, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 1,3% στη συνεδρίαση.

Πάντως η νέα υποχώρηση του πετρελαίου στα 124 δολάρια οδήγησε σε κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Wall Street χθες, ενώ στο προσκήνιο παρέμειναν τα αποτελέσματα των εισηγμένων όπως AT&T (+4%).

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,26%, ο Nasdaq 0,95% και ο S&P 0,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v