Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι αγορών με την πτώση τιμών πετρελαίου

Η κάθετη διόρθωση των τιμών πετρελαίου δίνει έναυσμα αντίδρασης στις ευρωαγορές, μετά τα μίνι ράλι σε Wall και Ασία. Ανάκαμψη τραπεζών, με αισιόδοξες δηλώσεις από D.B.

Η κάθετη διόρθωση των τιμών του πετρελαίου προσφέρει έναυσμα αντίδρασης στις ευρωαγορές, μετά τα μίνι ράλι σε Wall και Ασία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι ανακοινώσεις κερδών μεγάλων επιχειρήσεων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όπως Yahoo, STMicroelectronics, Merck.
 Η Peugeot εκτινάσσεται 6% κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Η STMicroelectronics ενισχύεται 5%. Στον αντίποδα, η Merck υποχωρεί 1,7%, καθώς δεν ικανοποίησε τους αναλυτές με τα αποτελέσματά της.

Τα μεγαλύτερα κλαδικά κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές αεροπορικών επιχειρήσεων και αυτοκινητοβιομηχανιών, κατόπιν της πτώσης των τιμών του πετρελαίου κατά 5 δολάρια.

Η Air France ενισχύεται 2,8% και η British Airways 1,8%.

Θετική αντίδραση, που ξεκίνησε χθες από τη Νέα Υόρκη, σημειώνει και ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν των δηλώσεων του επικεφαλής της Deutsche Bank, κ. Mike Mayo, ότι οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι ξεπερνούν πλέον τις πιστωτικές ζημίες. Η UBS και η HSBC αντιδρούν θετικά.

Η UBS κερδίζει 4,9% και η HSBC 1,6%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,07% στις 5.421 μονάδες, ο DAX 1,2% στις 6.520 μον. και ο CAC  1,39% στις 4.385 μον.

Οι ασιατικές μετοχές αποκόμισαν νωρίτερα τα μεγαλύτερα κέρδη τριών μηνών. Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,9% και ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 1,3%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκόμισε σημαντικά κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση, κατόπιν των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων της Wachovia, της Bank of America και της SunTrust Banks. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,18%, ο Nasdaq 1,07% και ο S&P 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v